21 januari 2019

Dag 9 Vrijdag 18 januari 2019 Santa Clara -Playa Larga


Vandaag een wat korter verslag. Want ik kreeg via de app wat feedback van ‘mijn baas’. Ze moest gaan overwegen  halve dagen te gaan werken om ons weblog te kunnen volgen. We reizen vandaag door naar Playa Larga. Dit plaatsje ligt in de historische Varkensbaai, bekend om de mislukte invasie in 1961. Hier werd door Cubaanse opstandelingen een poging gedaan om een einde te maken aan het bewind van Fidel, maar de invasie mislukte compleet. Hier zie je overigens nu weinig van terug.
Wat dit gebied voor ons interessant maakt is het moeras waarin veel vogels te ontdekken zijn en de snorkelmogelijkheden. Onderweg rijden wel langs een krokodillenkwekerij. We besluiten deze even kort aan te doen. Dit is volgens de Capitool reisgids (onze steun en toeverlaat ) opgezet voor het behoud van 16 bedreigde reptielsoorten. Bij de farm aangekomen krijgen we, een voor ons gevoel treurig beeld te zien  We verlaten met veel vraagtekens deze farm en laten het hier ook maar bij.
onduidelijk verhaal in het Spaans, waar we dan ook geen snars van begrijpen. We worden vervolgens langs alle krokodillen geleid die gescheiden zijn op grootte, leeftijd en soort. Het zijn er volgens de gids wel 4000. Na afloop van de rondleiding krijgen we krokodillenvlees aangeboden. Dit laatste snappen we niet helemaal i.v.m. het verhaal dat het een bedreigde dierensoort is in Cuba.
We rijden door naar onze casa, die echt (maar  dan ook echt!) aan zee ligt. We eten bij deze gastvrije mensen in de avond heerlijke verse kreeft en duiken daarna vroeg maar met een voldaan gevoel ons bed in.
@Francien; Kort genoeg/bij te houden zo?